Er is nog genoeg te leren, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Deze categorie is speciaal ontworpen om alles omtrent roleplayinggames in het algemeen uit te leggen.

Ondanks dat alles toegankelijk wordt uitgelegd, worden beginners geadviseerd om tenminste Zo werkt het van Alles voor Beginners te lezen. Een basisbegrip van roleplayinggames en wat erbij komt kijken geeft veel nuttige context aan de onderwerpen die je hier zult vinden.

Toen de wereld hem het minst nodig had, verscheen hij: de Tarrasque. De plicht roept voor onze avonturiers!

Wat is een RPG-systeem? Die vraag wordt hier beantwoordt doormiddel van uitleg over de verschillende producten en onderdelen van RPG-systemen, en uitleg over hoe systemen kunnen verschillen. Zoek je diepgang voor het uitkiezen van een systeem, kijk dan ook naar de Systemen-Gids.

Roleplay is een vaag concept voor veel mensen. Daar brengt deze uitleg verandering in. Voor de luie lezers bestaat de ‘uitleg in het kort’, met de essentie van wat er verder verteld wordt. Een paar mythes over roleplay worden ontkracht, het balanceren van roleplay wordt onder de loep genomen en een voorbeeld van verschillende soorten roleplay gaan je op weg helpen naar jouw eigen invulling van roleplay.

Dobbelstenen waren ooit zo simpel met hun 6 zijdes. Toen kwamen roleplaying-games en waren alle remmen los. Gelukkig vind je hier uitleg over de klassieke polehydrale dobbelstenen die door bijna elk RPG-systeem worden gebruikt.

In deze moderne wereld zijn roleplayinggames gelukkig met de tijd mee gegaan. Online spelen is bijzonder populair en een van de redenen dat Dutch20 zo groot is geworden. Hoe dat werkt lees je hier, met genoeg bekende voorbeelden om zelf van start te gaan.

In deze eerste versie van de Systemen-Gids duik je in enkele populaire en gevariƫerde systemen met uitleg over de belangrijkste kenmerken. Ieder die nog op zoek is naar het perfecte systeem is hier op het juiste adres.