Dutch20 is een stichting die zich richt op het bij elkaar brengen van rollenspelenthousiastelingen, met name mensen die geïnteresseerd zijn in het spelen van Dungeons & Dragons en vele andere populaire tabletop roleplayinggames. Dit kan variëren van fantasy tot cyberpunk, van wild west tot scifi en ga zo maar door.

Dé Nederlandse RPG Discord

Het kloppende hart van Dutch20 is onze officiële partnered Discord-server, waar we met inmiddels meer dan 5000 Nederlandstalige spelers ons bezig houden met de hobby en alles eromheen. Er worden op de Discord online games georganiseerd voor beginners en gevorderden, workshops en begeleiding gegeven, leuke events opgezet, gezellig met elkaar gekletst en nog veel meer.
Dit alles gebeurt in tekstkanalen, maar ook in de vele voicekanalen waar het persoonlijk contact heeft geleid tot een hechte community waar regelmatig meer dan 10 groepen tegelijkertijd Dungeons & Dragons of andere games spelen. Kom bij onze community via deze uitnodigingslink. Een warm welkom is gegarandeerd!

Dé Nederlandse RPG Reddit

Daarnaast speelt onze Reddit-pagina een grote rol binnen Dutch20; DNDNL met meer dan 3000 leden is de plek waar de meeste mensen voor het eerst in contact komen met Dutch20 als ze online op zoek gaan naar Nederlandstalige Dungeons & Dragons-spelers.
Er zijn op de Reddit allerlei discussietopics gaande, hobbyprojecten worden gepresenteerd en mensen vinden elkaar daar om in hun woonplaats of omgeving een spelersgroep te vormen om aan tafel met elkaar te spelen.

Powered by Dutch20

Vooraanstaande initiatieven binnen de Discord worden gekenmerkt door ons Powered By Dutch20-keurmerk. Hieronder vallen onder andere: Zero To Hero – de perfecte manier voor complete beginners om hun eerste game te ervaren onder begeleiding van ervaren spelleiders – en GM Academy – een doorlopende serie met lessen en begeleiding voor aspirerende Gamemasters – zodat zij het vertrouwen kunnen opbouwen om hun eigen sessies te organiseren.
Daarnaast is er nog Frequent Freewheelers; een wekelijks terugkerende serie met korte games waar iedereen altijd kan instappen, de drempel om Dungeons & Dragons te (leren) spelen laag is en gezelligheid voorop staat. Natuurlijk staan we binnen Dutch20 altijd open voor nieuwe initiatieven en ideeën.

Contact

Het doel van Dutch20 is om mensen bij elkaar te brengen via de beste hobby die er is: roleplayinggames! Gelukkig staan we er niet alleen voor. Met de hulp van vrijwilligers, artiesten en bedrijven maken we dit doel waar. Als non-profit stichting verwelkomen wij graag iedere persoon en organisatie die een steentje wil bijdragen.

Vrijwilligers

De RPG-community bevat ontzettend veel getalenteerde en enthousiaste mensen. Om zoveel mogelijk leuke evenementen te kunnen organiseren en te delen met de community zijn wij altijd op zoek naar gulle helpers die hun tijd, energie en/of talent willen bijdragen. Wij hopen dat jij ons kunt helpen. Heb je een specifiek talent zoals tekenen, video’s maken of organiseren? Ben je simpelweg enthousiast en wil je gewoon helpen? Iedereen is welkom. Stuur een berichtje en je hoort snel van ons!

Bedrijven en organisaties

Als Dutch20 willen we zoveel mogelijk mensen in Nederland kennis laten maken met de wereld van roleplayinggames en werken we aan het vergroten van de bekendheid van deze interactieve manier van verhalen vertellen in Nederlandstalige gebieden. We laten onze community van meer dan 3000 spelenthousiastelingen graag kennismaken met bedrijven, organisaties en individuen die hetzelfde doel hebben. Dit doen we door samenwerkingen en partnerschappen aan te gaan.

Deze samenwerkingen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld het ondersteunen bij het faciliteren van meet-ups van de community, het sponsoren van Dutch20-evenementen, het beschikbaar stellen van materialen voor gaming sessies op de server en nog veel meer. In ruil daarvoor brengen wij bedrijven, organisaties en producten onder de aandacht van een grote en steeds verder groeiende gemeenschap.Wil jij samen met ons nóg meer mensen samenbrengen aan de tafel en in de wereld van TTRPG’s? Dan horen we het graag!

Wat kunnen we voor jou doen?

Wil je een evenement organiseren rondom (interactieve) verhalen? Heb je iemand nodig die met je meekijkt bij het ontwikkelen van een spel of verhaal? Zoek je andere schrijvers of kunstenaars om te brainstormen over projecten die een andere insteek nodig hebben? Wil je met je bedrijf of school eens een andere invulling van de gebruikelijke teambuilding of leesbevorderingsactiviteiten? In onze community zijn er zeker enthousiastelingen die kunnen helpen en die we graag met jou in contact brengen.

Roleplayinggames zijn niet alleen een leuke hobby. We zien dat de ervaringen uit deze spellen ingezet kunnen worden in educatieve en sociale omgevingen. Teambuilding, samenwerking, het stimuleren van fantasie en creativiteit, onverwachte talenten naar boven halen, kinderen en volwassenen kennis laten maken met de kracht van verhalen; al deze elementen komen samen aan een speeltafel. Dutch20 werkt graag samen om deze kwaliteiten op allerlei manieren in te zetten. We staan altijd open voor nieuwe ideeën en samenwerkingen. Wij overleggen graag hoe we jouw idee werkelijkheid kunnen maken. Klinkt dit interessant of wil je meer weten? Dan kijken we uit naar jouw bericht.