De Gamemaster, de meester van werelden vol epische verhalen en onvoorstelbare wezens. Dat klinkt wellicht als een grote verantwoordelijkheid, en dat is het ook. Het is alleen een stuk makkelijker dan je zou denken. Iedereen kan namelijk van de ene op de andere dag Gamemaster zijn op een eigen manier. Hoe kan dat? Lees verder!

Een van de beste Gamemasters ter wereld: Matthew Mercer van Critical Role! Bron

Met deze stap-voor-stap uitleg over alle aspecten van de Gamemaster kan jij straks met gemak een eigen groep starten. Er zijn meer dan genoeg spelers en helaas weinig Gamemasters. Maak jij straks het verschil?

Een korte uitleg over de vorm van one shots en campagnes. De meeste mensen kennen slechts campagnes en alles wat daarbij komt kijken. Er zijn echter goede redenen om eens een one shot …of iets tussen een one shot en campagne in te proberen.

Roleplayinggames vergen best wat tijd van hun spelers, die ze samen in dezelfde kamer (of voicechannel) gaan doorbrengen. Communicatie is daarom onmisbaar. Vóór de eerste sessie van een campagne kan je een sessie 0 houden waarin je afspraken maakt en samen overlegt hoe het spel zal worden gespeeld. Is dat nodig? Lees verder en oordeel zelf.

Door de absolute chaos die een stel spelers in het spel kan brengen, is improvisatie belangrijk. Gelukkig kan dit op veel manieren, zelfs door niet te improviseren maar door extra voor te bereiden. Hoe dat zit, lees je hier.