Nadat ze de RPG vroeg in 2021 werd aangekondigd, was de Kickstarter al binnen 16 minuten volledig gefund. Aan het eind hadden ze het getoonde enthousiasme van de fans niet verwacht en hadden ze meer dan genoeg fondsen om de RPG werkelijkheid te maken. Het wachten is nu dan echt voorbij, hier is ‘ie dan: Magpie Games presenteert Avatar Legends: The Roleplaying Game. Het officiële rollenspel gezet in de wereld van Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra. Met meer dan een decennium aan rollenspelontwerp- en uitgeversexpertise heeft Magpie Games een innovatief systeem gecreëerd dat de wereld van de Vier Naties tot leven brengt in een TTRPG dat het hart van de Avatar-franchise vastlegt: evenwicht, heldhaftigheid en de kracht van vriendschap.

Avatar Legends: The RPG is bezaaid met verhaallijnen voor je spel, vele playbooks die de archetypen van helden representeren die fans graag zien in de televisieshows, een volledige set aan aangepaste mechanismen voor avonturen in de Vier Naties, een avontuur om je op weg te helpen en nog veel meer. Het spel gebruikt het Powered by the Apocalypse-framework (onder andere bekend van Apocalypse World, Monster of the WeekMasks: A New Generation, en Root: The RPG. Meer weten? Klik hier!). Duik in de wereld van de Vier Naties als nooit tevoren in een immersieve rollenspelervaring die je uitdaagt om evenwicht te vinden in een wereld die dringend behoefte heeft aan helden.

Settings

Avatar Legends: The RPG is een heldhaftig fantasyspel gezet in het universum van Avatar: The Last Airbender en The Legend of Korra, waarin jij en je vrienden de rol aannemen van jonge helden uit de Vier Naties die samen hebben gekomen om de wereld beter te maken. Je kan zelf kiezen in welk tijdperk je het verhaal wil laten afspelen. Het regelboek biedt ruime informatie over settings voor het tijdperk van Avatar Kyoshi, Avatar Roku, General Iroh (tijdperk van de 100-jarige oorlog), Avatar Aang en Avatar Korra. Elk tijdperk heeft eigen aspecten en spanningen, die het verhaal dat tijdens dat tijdperk afspeelt uniek maakt. Het is een spel voor mensen van alle leeftijden, die de wereld willen bekijken buiten de scope van bestaande verhalen en de betekenisvolle acties willen verkennen die helden ondernemen voor het welzijn van anderen.

Balans

Bovenal is het echter een spel over evenwicht. Jouw held vecht voor evenwicht in de wereld, maar worstelt ook met het handhaven van evenwicht binnen in zichzelf, terwijl hij probeert zijn doelen te bereiken. Het bereiken van echt evenwicht is niet gemakkelijk en spelers moeten verschillende principes in hun leven in evenwicht houden, terwijl ze problemen in de wereld tegenkomen. Als spelers te diep in het één of het andere duiken, worden ze uit evenwicht gegooid en moeten ze hun houding herwinnen. De schurken zijn niet zomaar monsters, maar in plaats daarvan mensen met hun eigen verlangens, strijd en doelen, hoe verkeerd gericht ook. Het zijn daardoor ook niet gewoon antagonisten die simpelweg door krachtige bending kunnen of moeten worden neergeslagen; ze zijn in plaats daarvan mensen met hun eigen verlangens, persoonlijke worstelingen en doelen, ongeacht hoe misleidend.

Overzicht van het balansspoor dat de twee tegenstrijdige principes in het personage vertegenwoordigt

Gelukkig staan spelers niet alleen in deze reis, ze werken samen met hun mede-helden om vrede en evenwicht in de wereld te bereiken. Spelers spelen een van de vele helden uit de Vier Naties of Republic City; een jonge held die heeft gezworen de wereld te beschermen en op te staan voor degenen zonder bending. Spelers vechten aan de kant van wat juist is, ook al betekent dat dat ze de moeilijkste weg moeten bewandelen en begrijpen dat om vrede te bereiken, er evenwicht moet zijn.

Tot slot, Avatar Legends: The RPG is een uniek en immersief rollenspel dat de essentie van de Avatar-franchise goed weergeeft. Het biedt spelers de kans om de wereld van de Vier Naties te verkennen en de ware betekenis van evenwicht te ontdekken. Spelers werken samen met hun mede-helden om verraderlijke vijanden te verslaan en de wereld te redden.

Kan jij niet wachten om op avontuur te gaan met je vrienden en je bending krachten uit te proberen? Meer informatie over de RPG is te vinden op de kickstarter van het spel. Het regelboek en het verhalenboek met het avontuur zijn beschikbaar op de website van Magpie Games en zijn binnenkort ook bij je lokale spellenwinkel te koop.