Welkom bij alweer de laatste post van het jaar. We kijken graag even terug naar alles wat is geweest maar óók naar wat nog gaat komen. Daarnaast hebben we natuurlijk hartelijke wensen vanuit het gehele Dutch20 team en alle vrijwilligers.

Terugblik op 2021

Dit jaar zijn er veel leuke dingen gebeurt in de RPG-wereld. Er waren talloze leuke (re)releases, uitbreidingen en ontwikkelingen en de hobby lijkt maar te blijven groeien.

We hebben als community een enorme groei meegemaakt. De Discord is van 1966 leden naar maar liefst 3538 leden gegroeid! Dat is bijna een verdubbeling van het aantal leden en een grote uitdaging om goed (en gezellig) te laten verlopen. Daar gaan we mee aan de slag! Ook het event-team is weer opgestart met een succesvolle pubquiz.

Als we het over groei hebben, kunnen we het Spellenspektakel van afgelopen November natuurlijk niet vergeten. Dutch20 mocht er dit jaar bij zijn om onze mooie hobby te delen met de wereld, en dat is zeker gelukt! Natuurlijk was het nooit zo mooi geworden zonder de hulp van vele hardwerkende vrijwilligers en iedereen die ons op een manier steunde. Helaas was Animecon voor dit jaar uitgesteld, maar met wat geluk kunnen we daar snel naar uitkijken. We hebben de smaak te pakken, dus hier zal je zeker nog meer over horen.

Kort voor onze eerste conventie is ook deze website gelanceerd, met voor ieder wat wils, zoals uitleg over de hobby of artikelen met nieuwtjes. (Tip: Snapt nog steeds niemand na 3x uitleggen wat je nou op dinsdagavond doet, stuur ze maar door)

Wat gaat er komen?

Dutch20 wordt steeds groter terwijl het op sommige manieren nog lijkt als toen we 100 leden hadden. Dat kan beter. Raak daarom niet te gehecht aan alle kanalen, rollen en regels want die gaan op de schop. Daarnaast gaan we ook meer aan de slag met onze online aanwezigheid zoals sociale media (instagram, facebook, twitter, reddit) en de website natuurlijk. Meer artikelen en informatie, ook voor veteranen. We maken graag iets waar men voor terug komt.

We willen alles nóg gezelliger maken. Helaas kunnen real-life meetups nog even niet in de agenda, maar we houden onze ogen daarvoor open. Ook gaan we graag weer naar conventies zoals Spellenspektakel (de uitnodiging voor editie 2022 hebben we al) En tja, online is het net iets anders dan in het echt, maar er zijn dingen die we willen doen om Dutch20 een nóg gezelligere community te maken. Zo noemden we al de terugkeer van het event-team en een herstructurering van de Discord, maar ook Game Master Academy komt binnenkort terug met o.a. workshops en we gaan kijken of Zero2Hero misschien zelfs structureler kan.

Al met al, genoeg ambitie, genoeg energie en enthousiasme en met dit nieuwe jaar ook genoeg tijd! Wil je helpen of heb je leuke ideeën? Laat het ons weten via een mailtje naar info@dutch20.nl

Beste wensen

Het is mooi om te zien hoe goed alles is verlopen ondanks de omstandigheden, en we zijn erg enthousiast voor wat we er volgend jaar van kunnen maken. We willen iedereen bedanken voor jullie epische verhalen, prachtige art en oneindige enthousiasme en gezelligheid. De mensen maken de hobby. Wij wensen iedereen alvast een gelukkig nieuwjaar, met veel loot en goede dicerolls!

Het Dutch20 team & alle vrijwilligers