Afgelopen 10 t/m 12 juni vond Animecon plaats in Rijswijk, en Dutch20 was erbij! Bij onze stand in Bakkerij 1 kon je het gehele weekend meespelen bij onze open tafels met ervaren Gamemasters uit de community. We hebben veel nieuwe communityleden mogen verwelkomen en de wereld laten zien hoe leuk roleplayinggames kunnen zijn.

Bij onze stand waren er naast de speeltafels vele RPG-boeken, dice en miniaturen te zien. Het verliep goed, want uiteindelijk moesten we zoeken naar extra tafels om geen mensen teleur te hoeven stellen. Daar zijn we ver mee gekomen, maar toch konden we niet aan alle vraag voldoen. Dat enthousiasme heeft onze crew positief verrast! Volgende keer zullen we ons nog beter voorbereiden op grote druktes, want die zullen vast nog komen.

Een van de grote redenen voor onze populariteit, of in ieder geval wat de meeste ogen trok, was Annes MegaDungeon. Deze reus van een DIY dungeon is gemaakt van o.a. geschilderd piepschuim, magneetjes en allerlei huis-tuin-en-keuken-spullen. Anne bewijst hiermee dat het maken van je eigen dungeon niet zo moeilijk of duur is, als je maar creatief bent en wat tijd over hebt. Iedereen die wilde, kon luisteren naar het maakproces van de dungeon. Hierbij werd de weerbaarheid van de piepschuimen muren verrassend gedemonstreerd, doordat Anne zomaar een stuk van de dungeon door de lucht en op de grond gooit – zonder enige schade! Zelfs als je het van te voren weet, blijft die demonstratie elke keer spannend. Volg Annes werk ook op Instagram!

Megadungeon van Anne

Op naar de volgende conventie!

Dit was alweer de 2e conventie voor Dutch20 en we hebben de smaak onderhand te pakken. We gaan door naar de volgende! Het is nog niet zeker welke de volgende is, maar ons 2e bezoek aan Spellenspektakel dit jaar staat wel vast. Daar vind je ons aankomende 5 en 6 november. Wil jij (of iemand die je kent) dus eens Dungeons & Dragons of een andere roleplayinggame spelen? Kom dan bij ons langs!