Summer is coming: Freewheeling Feywilds

In juli en augustus organiseert de Frequent Freewheelers community van Dutch20 hét zomerevenement. Wanneer de meeste mensen op vakantie gaan, en wanneer de meeste campaigns een zomerstop hebben, komt de community online samen om een Summer of Roleplay te vieren — en iedereen mag meedoen. 

Voor het vierde jaar alweer: na het exploreren van het verloren westen, een spetterende zomer cruise op de waterplaneet, en de zinderende gevechten in de hete woestijn van de farao’s is het dit jaar tijd voor… tromgeroffel… Freewheeling Feywilds!

Custom art voor dit event gemaakt door Jenny aka areychan_arts op Instagram

Tijdens het zomerevenement passen alle oneshots binnen hetzelfde Freewheeling Feywilds thema en er is sprake van een overkoepelend verhaal. Dat verhaal houden we voor nu geheim. Wil je het weten waar het verhaal over gaat? Dan zul je je aan moeten sluiten bij een van de sessies! Tenminste drie avonden per week zullen er sessies zijn, waarbij er vooral sprake zal zijn van meerdere Gamemasters die naast elkaar een tafel spelen. 

Geen zomerevenement is compleet zonder epics. Een epic is een oneshot waarbij gamemasters op meerdere tafels spelen waarbij alle parties samen moeten werken om een episch avontuur te overleven. Voor Freewheeling Feywilds zijn we begonnen met het opzetten van drie Epics, twee gedurende het evenement en de derde is de grootse afsluiting van het evenement zaterdag 3 september. De eind epic van verleden zomer had vijf tafels met meer dan 40 spelers en GM’s en was groots, geweldig, gewelddadig en gewoon episch.

Frequent Freewheelers is een community van gamemasters en spelers binnen Dutch20. Gamemasters doen een aankondiging voor een oneshot sessie wanneer zij kunnen en wanneer zijn zin hebben. De aankondiging is op korte termijn: meestal morgenavond, maar soms zelfs dezelfde avond. Spelers kunnen zich inschrijven en doen mee op first-come first serve basis.* Spelers kunnen hetzelfde karakter meerdere keren spelen terwijl het karakter groeit door middel van een alternatief experience systeem (‘stempels’). Deze sessies zijn ideaal voor als je bijvoorbeeld onregelmatige diensten werkt of geen vaste avond per week vrij hebt. Er zijn normaliter tussen de 3 en 7 sessies per week en soms zelfs meerdere per avond. 

Frequent Freewheelers is niet alleen een plek om te spelen maar ook een plek waar je zelf een keer kan GM’en! De community helpt je dan op weg met de voorbereiding en zal spelers krijgen die het je niet al te lastig maken als beginnende GM.

Wil je meedoen? De Frequent Freewheelers community kan je joinen op de Dutch20 Discord door in het #roles kanaal de Frequent Freewheelers rol te kiezen. 

* uitzonderingen voorbehouden