Het was alwéér een groot succes op het Spellenspektakel afgelopen weekend! Met onze bijna 50 (!) enthousiaste vrijwilligers hebben we iedereen wederom de mooiste kant van de roleplayinggame community laten zien. Het was een drukte, zo kort na onze vorige conventie – Gameforce. Toch hebben we weer iets moois kunnen neerzetten dit jaar. Bekijk ook vooral onze foto’s onderaan!

Tweede keer Spellenspektakel

We zijn de organisatoren van Spellenspektakel heel dankbaar. Zonder hen was het niet mogelijk om ons doel te bereiken: Nederland laten zien hoe geweldig RPG’s zijn! Dit is de tweede keer dat we welkom waren op Spellenspektakel. Net als vorig jaar hebben we de beste, leukste en gekste Gamemasters en Geeks uitgezocht om sessies te verzorgen, speciaal voor beginners. Het was een daverend succes. De tafels waren constant vol en we kregen zelfs inschrijvingen van mensen die vorig jaar hun kans hadden gemist. Dat is pas een compliment!

We hebben met alle vrijwilligers van Dutch20 ook genoten van de spelers, zowel de beginners als de veteranen. Het blijft bijzonder om iemand voor het eerst in een nieuwe (fantasie)wereld te zien stappen. Daarom gaan we dat blijven doen! We kijken nu al uit naar de volgende conventie!

Dutch20-vrijwilligers op Spellenspektakel

Om ervoor te zorgen dat alles goed verliep en om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor TTRPG’s, was er een hele groep aan vrijwilligers ingeschakeld om Dutch20 op de kaart te zetten. Maar liefst meer dan 50 vrijwilligers! Personen in allerhande kleuren en hoeden stonden nieuwsgierige kijkers en potentiële spelers te woord. Velen hielpen ook mee als Gamemaster en ze wisten van alles te vertellen over onze stand en wat de hobby nou zo leuk maakt. Oh, en ze maakten mensen enthousiast voor de loterij. Maar laten we eerlijk zijn, dat is niet zo moeilijk als je gratis kunt meedoen om prijzen van Miniprinten.nl te winnen!


Vrijwilliger zijn voor Dutch20 op het Spellenspektakel is een hele gezellige bedoeling. Iedereen deelt dezelfde passie en iedereen doet er alles aan om er een superleuk weekend van te maken. Van het ’tussendoor even samen de beurs overlopen’ tot het uitdelen (en natuurlijk eten) van allerlei lekkernijen, er is altijd wel iets te beleven als vrijwilliger van Dutch20.
Daarmee een enorm applaus voor alle vrijwilligers die hun weekend hebben opgeofferd om er voor iedereen een TTRPG-feestje van te maken: jullie zijn toppers!

Hier zijn een aantal van onze beste foto’s:

Help jij mee?

Geniet jij ook van de community die we bouwen en wil je meehelpen? Dat kan! Doneer via onze kofi of stuur een mailtje naar info@dutch20.nl met jouw talenten die je zou willen inzetten voor de community. Wil je met ons samenwerken als partner? Dat kan ook door contact op te nemen via business@dutch20.nl.