Heel tof dat je je graag wilt inschrijven als vrijwilliger van Dutch20! Samen gaan we onze fantastische hobby promoten. Ons doel is om meer mensen aan het spelen te krijgen! Hoe doen we dat precies en wat voor taken kan je verwachten? Geen stress, we gaan je kort maar krachtig alles uitleggen!

Voor Conventies

Als eerste de Crewleden:

Je kan ingedeeld worden bij de inschrijvingen voor de loterij, de inschrijvingen van de tafelindeling. Dit betekent dat je mensen te woord staat en ze helpt hun sessie in te plannen. 

Je kan achter de displaytafels staan en mensen aanspreken die interesse tonen in de spullen die daar liggen. Dit houdt in dat je een praatje aangaat en ze informeert over de hobby/dutch20 en misschien overtuigd om aan een sessie mee te doen.

Daarnaast hebben we mensen nodig die opbouw en afbouw doen. Dit houdt in dat je alle aangeleverde spullen de conventie vloer op sjouwt en daar de displays onder leiding uitstalt. Tafels voorbereiden voor de sessie met alle materialen enzovoort.

Wij hebben op de vloer een Crewcoördinator die jullie gaat indelen in de verschillende rollen. Let er op dat als je jezelf opgeeft dat je aangewezen kunt worden om bij elke taak neergezet kunt worden. Uiteraard zullen we proberen iedereen tot z’n recht laten komen.

Wegens technische problemen verlopen de aanmeldingen tijdelijk via volgende link

Voor de Gamemasters:

Jullie taak is wat simpeler dan de crewleden. Je kan ervan uit gaan dat de meeste mensen die aan je tafel zult krijgen nog nooit een D20 hebben gezien. Het doel is om deze nieuwe spelers zo veel mogelijk enthousiaste nieuwe spelers met geweldige verhalen van tafel te begeleiden bij hun eerste stappen in de wereld van tabletop rpg’s.

Op onze stand runnen wij korte sessies van anderhalf uur waarin we proberen alle elementen van tabletop rpg’s langs te laten komen. Voornamelijk: dobbelstenen rollen, interactie onder elkaar in character, interactie met NPC’s, een kleine combat en misschien een puzzel. Met lvl 1-2 characters, met een paar gebufde stats, geven we nieuwe spelers de grootste kans om snel in het spel te komen en zich in te leven. Met 15 min intro, anderhalf uur spelen, en 15 minuten nabespreken kan je net een mooi klein scenario uitspelen. Dutch20 heeft eigen scenario’s, character sheets, dobbelstenen en mini’s voor de spelers. 

Je mag uiteraard zelf ook wat leuke assets uit je eigen collectie meenemen. Denk er wel aan dat er op een conventie vloer geen garantie gegeven kan worden dat al je spullen heel blijven of dat je spullen niet kwijt raken.

Ook eigen content mag gebruikt worden, maar er zitten wel een paar eisen aan verbonden. We proberen ervoor te zorgen dat het zo laagdrempelig mogelijk is. Dus als je zelf iets wilt neerzetten dan moet het voldoen aan de omschrijving hierboven en er zal ook iemand naar kijken of het past bij de rest van onze tafels. Het kan zijn dat een conventie een bepaald thema aanhoudt, dus dan moet het scenario daar ook aan voldoen. Maar voor de rest wees vrij om er op los te schrijven

Dus als dit je allemaal enorm goed klinkt, schrijf je in op de volgende pagina en wie weet zien we je bij een toekomstige conventie!

Wegens technische problemen verlopen de aanmeldingen tijdelijk via volgende link

Voor andere vrijwilligers

Als je graag wil helpen bij Dutch20 buiten de conventies dan kan dat ook. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die onze liefde voor tabletop rpg’s wil delen met andere mensen. Als je graag deel wil zijn van het Dutch20 team, klik dan op de link hieronder om je te registreren en geef aan hoe je wil meehelpen!

Wegens technische problemen verlopen de aanmeldingen tijdelijk via volgende link